Doprava ZDARMA při nákupu nad 800 Kč

Kolagen dodává kostem sílu a pleti krásu bez vrásek. Ale jak vybrat ten správný?

Na pevných kostech, na krásných vlasech a nehtech i na pružné pleti má zásluhu jedna důležitá látka – kolagen. Proč ji potřebujeme doplňovat a kde získat kvalitní zdroj? S tímto článkem budete o kolagenu odteď vědět úplně všechno.

 

Co je to kolagen?

Kolagen je bílkovina, která tvoří přibližně 30 % obsahu všech bílkovin v našem těle. Je také bezpečnou látkou, protože má velmi slabou schopnost vyvolat imunologické reakce organismu. Rozkládá se na peptidy a aminokyseliny a najdete ji třeba v hovězím mase, vepřové kůži nebo rybách. 

 

Jak kolagen využíváme?

  • Doplňková výživa: doplňky pro kvalitu kůže, vlasů, nehtů aj., 
  • v lékařství: chirurgie, náhrady kůže, hojení ran nebo popálenin, 
  • v kosmetice: krémy, séra.

 

Proč kolagen potřebujeme?

Kolagen je zodpovědný za pružnost a pevnost tkání (chrupavky, kůže). V našem těle je součástí kostí, chrupavek, šlach, vaziv, kůže, rohovky aj. 

Známe celkem 28 typů kolagenu, z toho 11 typů najdeme v lidských tkáních, avšak výzkumy stále pokračují. Nejvíce zastoupené jsou kolageny I-V typu.

Kde najít kvalitní zdroj kolagenu?

Produkt LIFE ELIXIR KOLAGEN od KMON obsahuje vysoce kvalitní kolagenní peptidy pocházející z Francie a splňující nejnáročnější kritéria. Kromě kolagenních peptanů obsahuje celou řadu podpůrných látek pro kvalitu pokožky včetně kyseliny hyaluronové. Vzhledem k tomu, že se kolagenní peptany standardně v přírodě nenacházejí (maximálně ve vývaru, kdy je ale délka jednotlivých molekul nahodilá oproti hlídané enzymatické hydrolýze), nemůžeme produkt porovnávat s nativní formou kolagenu, která zmiňované vlastnosti nemá. 


LIFE ELIXIR KOLAGEN od KMON obsahuje také vitamin A, niacin (B3) a riboflavin (B2), které přispívají k udržení normálního stavu pokožky. Dále vitamin C, který podporuje tvorbu kolagenu. Biotin (B7) pomáhá udržovat pevnou pokožku a kvalitu vlasů a měď přispívá k normální pigmentaci pokožky a vlasů.

Snímek obrazovky 2023-05-13 v 21.42.27